Oppikirjassa on himpun vaikeat esimerkit, sopivat varmasti henkilölle, jolla on hyvät matikan taidot. Ongelmana ja puutteena ovat oikeastaan olleet sopivat ja ymmärrettävemmät teoria-avaukset ja esimerkit. Alan kerätä käsiteltävistä aiheista tänne netistä löytyvää helpommin omaksuttavaa materaalia linkkeinä. Nämä on tarkoitettu teoriataustaksi, lisäesimerkeiksi ja laskutehtäviksi. Kannattaa harjoitella yksin ja yhdessä, kotipesätunneilla eri tasoiset matikan piirit voisivat kokoontua laskemaan omatoimisesti lisää.
Vaikeammat tehtävät sopivat pidemmälle matematiikassa päässeille. Niitä voisi laskea he vastaavissa piireissä tai yksin, toimia ikään kuin oppilastuutorina tai assistenttina muille. Toivottavasti esitätte ratkaisuja täällä blogeissa, niistä saa lisäpisteitä ja siitä seuraa hyvää arvosanassa.
Kerään tähän myöskin hyviä linkkejä jo aiemmin käydyistä asioista.
Logaritmi- ja eksponenttifunktio:
http://matwww.ee.tut.fi/jkkm/logarit/logar01.htm
http://opetus.tv/maa/maa8/logaritmifunktio/
Geometria:
Kirjan esimerkit ja harjoitukset ovat hyvät. Tunnilla käytyä yksikköympyrään perustuvaa radiaanin ja trigonometristen funktioiden määrittelyä kannattaa katsoa syvemminkin.
Determinantti:
Kirjan esimerkit ja harjoitukset ovat hyvät.
Useamman muuttujan yhtälöryhmä
http://materiaalit.internetix.fi/fi/opintojaksot/5luonnontieteet/matematiikkal/mb6/yhtaloryhma/yhtaloryhma
http://opetus.tv/maa/maa4/yhtaloryhmat/
Itseisarvo:
http://opinnot.internetix.fi/fi/muikku2materiaalit/lukio/maa/maa04/1_itseisarvo_tutuksi/maa4_1.1_itseisarvon_maaritelma.pdf?C:D=hNmd.gYap&m:selres=hNmd.gYap
http://matwww.ee.tut.fi/jkkm/lineaari/linea03.htm
Yhtälöpari:
http://materiaalit.internetix.fi/fi/opintojaksot/5luonnontieteet/matematiikkal/mb6/yhtalopari/yhtalopari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti